Sa cunoastem Buzaul!
Excursia la Buzau este o experiență fascinantă, având în vedere atracțiile naturale și culturale din zonă. Vulcanii noroioși din Berca oferă un peisaj unic, cu formațiuni geologice interesante și un fenomen natural rar. Muzeul Colți este un alt punct de interes, unde poți învăța despre istoria locală și tradițiile comunității.
În plus, o oprire la băcănia lui nea Ticu Pleşcoi îți va oferi ocazia să te bucuri de produse tradiționale, perfecte pentru a te răsfăța după o zi plină de explorări. Aceste atracții fac din Buzau o destinație ideală pentru o excursie de neuitat.
Berca satului turistic
Situat pe Valea Buzăului, la aproximativ 20 km de orașul Buzău, Cob Village este un mini sat de lut format din 5 case și un restaurant, care dorește prin insăși modul de constructie să fie unic atât in tara, cât și în afara ei.
Casele sunt construite din cob, acel amestec de pământ lutos, nisip, paie și apă, care modelat cu grijă de mâna omului, poate să transforme o construcție normală într-un loc de vis care să îți amintească cu plăcere de casa bunicilor sau să te transpună într-o lume a poveștilor, amintindu-ți de minunata lume a copilăriei. Casele sunt orientate concentric pentru a te păstra în această lume, pentru a te rupe de realitatea din jur, care te retranspune în cotidian.
Vulcanii noroiosi
O dovadă că pământul nu și-a găsit liniștea, în locul în care întorc Carpații, sunt Vulcanii Noroioși din Berca, un fenomen natural rar întâlnit în lume.
Există patru zone naturale în care pot fi văzuți Vulcanii cu noroi rece din regiune: la Berca – Fierbătoarele, Pâclele mari, Pâclele mici și Beciu. Vulcanii din Berca sunt primii Vulcani Noroioși menționați documentar de un călător francez în a doua jumătate a secolului trecut.
Frumusețea și unicitatea Vulcanilor Noroioși sunt date de un peisaj parca selenar, din care lipsește vegetația și de culoarea cenușiu-gălbuie, pe care a căpătat-o solul după uscarea noroiului adus al suprafața din străfunduri.
Colectia muzeala Colti (Muzeul Chihlimbarului)
Muzeul funcționează într-o casă în stil popular, construită între 1973 - 1974, renovată în 1981 și 1983 și renovată din nou în 2019-2020. Expoziția permanentă a fost redeschisă pe 21 august 2020. Muzeul are un bogat material iconografic, unelte, instrumente, mostre de chihlimbar; documente, fotografii, bijuterii din epoca modernă și contemporană, obiecte de etnografie și artă populară: piese decorative (ștergare), port popular și mobilier, unelte de țesut, obiecte de uz casnic, pentru păstorit și unelte agricole.
Plescoi – Bacania lui nea Ticu
Pret 110 lei
Pretul include:
Pretul nu include:
Termeni de plata: plata integrala in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii.
Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) Plata cu cardul direct pe site . Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
Acte necesare: cartea de identitate.
Grup minim: 30 de persoane.