produse | Total: Lei
Vezi detalii cos
Lyod Tour

OFERTA 1+1 Gratis: Excursie o zi in Transilvania | 25 august | Statuia Inima lui Iisus de pe Vf. Gordon

COD: 20240705141148
Pret:
170 Lei /2 pers.
Pret:

OFERTA 1+1 Gratis: Platesti pentru o persoana iar cealalta merge gratuit.

Transport Autocar Clasificat
Ghid de turism atestat

Data: 25 august 2024
Plecare din Ploiesti si Bucuresti
Ora plecare: 05:30 de la Kaufland Nord 
(Ploiești)

Info & Comenzi telefonice: +4 0721.627.804
21 ani experienta
in transport si turism
Agentie de incredere
Certificata si Autorizata
Autocare clasificate
pentru orice ruta
Soferi profesionisti
cu atestat si experienta
Preturi Corecte
pentru fiecare oferta

⏰ 05:00 - Plecare din Autogara Filaret (București).

⏰ ~05:30 - Plecare din parcarea Kaufland Nord (Ploiești).

🚌 𝐑𝐮𝐭𝐚: 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢 – 𝐏𝐥𝐨𝐢𝐞𝐬̦𝐭𝐢 – 𝐁𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯 – 𝐎𝐝𝐨𝐫𝐡𝐞𝐢𝐮 𝐒𝐞𝐜𝐮𝐢𝐞𝐬𝐜.

 

„𝑀𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑟𝑖 𝑓𝑎𝑖𝑛𝑒 𝑎𝑟𝑒 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑐𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎̆, 𝑑𝑎𝑟 𝑝𝑢𝑡̦𝑖𝑛 𝑐𝑢𝑛𝑜𝑠𝑐𝑢𝑡𝑒. 𝐴𝑠̦𝑎 𝑐𝑎̆, 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎̆𝑢𝑡𝑎̆𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑑𝑒𝑠𝑡𝑖𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑖𝑛𝑒𝑑𝑖𝑡𝑒, 𝑎𝑚 𝑑𝑒𝑠𝑐𝑜𝑝𝑒𝑟𝑖𝑡 𝑐𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝐻𝑎𝑟𝑔ℎ𝑖𝑡𝑎 𝑠𝑒 𝑔𝑎̆𝑠𝑒𝑠̦𝑡𝑒 𝑐𝑒𝑎 𝑚𝑎𝑖 𝑖̂𝑛𝑎𝑙𝑡𝑎̆ 𝑠𝑡𝑎𝑡𝑢𝑖𝑒 𝑎 𝑙𝑢𝑖 𝐼𝑖𝑠𝑢𝑠, 𝑑𝑖𝑛 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑎 𝑑𝑒 𝐸𝑠𝑡. 𝐷𝑒𝑐𝑖, 𝑑𝑎𝑐𝑎̆ 𝑛𝑢 𝑎𝑚 𝑎𝑗𝑢𝑛𝑠 𝑖̂𝑛𝑐𝑎̆ 𝑙𝑎 𝑅𝑖𝑜, 𝑚𝑢𝑠𝑎𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑚𝑒𝑟𝑔 𝑙𝑎 𝑆𝑡𝑎𝑡𝑢𝑖𝑎 𝐼𝑛𝑖𝑚𝑎 𝑙𝑢𝑖 𝐼𝑖𝑠𝑢𝑠 𝑑𝑒 𝑝𝑒 𝑉𝑓. 𝐺𝑜𝑟𝑑𝑜𝑛, 𝑑𝑖𝑛 𝐻𝑎𝑟𝑔ℎ𝑖𝑡𝑎.”

 

📖 𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐒𝐭𝐚𝐭𝐮𝐢𝐢 𝐈𝐧𝐢𝐦𝐚 𝐥𝐮𝐢 𝐈𝐢𝐬𝐮𝐬

Chiar dacă a fost construită în 2011, există și o legendă care spune că ȋn această zonă au fost inundații puternice, cu multe victime. Valea se inundă toată când e vreo ploaie torențială.

Domnul “Gordon” – patronul firmei de lactate Gordon și-a dorit să ridice o statuie care să protejeze comunitatea, dar care să-i protejeze și afacerea. Așa că, având o parte semnificativă din banii necesari, el a implicat câțiva investitori și primăria din sat și împreună au adunat 200.000 eur – suma necesară pentru a construi statuia.

Statuia construită de artistul Zavaczky Walter, din Odorheiu Secuiesc are o înălțime de 22.5m și tronează de pe dealul Gordon (953m) deasupra întregii văi. Aceasta este cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est și seamănă puțin cu statuia lui Iisus din Rio de Janeiro. Imaginea mantiei lui Iisus formată din cele 4 rânduri de tablă și mâinile care sunt deschise ocrotitor, amintește de statuia lui „Cristos Mântuitorul“ (Cristo Redentor), din capitala braziliană.

 

🌿 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐧𝐢 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐚 este singurul parc tematic, multicultural, cu machete ale unor clădiri istorice din România.
Este situat la Băile Szejke, în apropierea orașului Odorheiu Secuiesc.

Fondatorul Parcului Mini Transilvania este echipa Legendarium din Odorheiu Secuiesc. Scopul parcului este de a prezenta diversitatea arhitecturală a Transilvaniei multiculturale prin machete, în perioadele lor de glorie, prezentând cele mai importante clădiri ale tuturor națiunilor din regiune. Multe dintre clădirile expuse fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Modelele au fost realizate de Domokos Vajda și Auróra Németh Hajnal, sub îndrumarea grafică profesională istorică a lui János Gyöngyössy.

Expoziția Parcul Mini Transilvania este unică în România, realizarea acesteia fiind inspirată din ideea parcurilor Mini Europa (Bruxelles, Belgia) și Minimundus (Klagenfurt, Austria), obiectivul proiectului fiind prezentarea diversității arhitecturale din Transilvania.

Realizarea Parcului Mini-Transilvania constituie o soluție inovatoare de promovare a patrimoniului cultural național. Vizitatorii parcului vor avea posibilitatea de a vizualiza în miniatură cele mai importante monumente istorice și simboluri ale identității naționale.

 

🤩 Pe o suprafaţă de 8000 m2 găsim:

✅ expoziție în aer liber, cuprinzând peste 120 de machete ale unor clădiri reprezentantive din Transilvania, cu un traseu printre aceste “mini clădiri”, monumente istorice şi de arhitectură, incluse în Patrimoniul UNESCO sau în Patrimoniul Naţional (mănăstiri, castele, biserici fortificate)
✅ plimbare în parc cu mini mocăniță, unică din țară
✅ mini cetate medievală
✅ Muzeul Apelor Minerale
✅ muzeul porților secuiești
✅ zonă de agrement
✅ teren de joacă pentru copii

 

💳 𝐁𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞:

• 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑑𝑢𝑙𝑡̦𝑖: 35 𝑙𝑒𝑖
• 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖 (𝑔𝑟𝑎𝑡𝑢𝑖𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖𝑖 𝑠𝑢𝑏 3 𝑎𝑛𝑖): 20 𝑙𝑒𝑖
• 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑖: 20 𝑙𝑒𝑖
• 𝑑𝑒 𝑔𝑟𝑢𝑝 𝑎𝑑𝑢𝑙𝑡̦𝑖 (𝑚𝑖𝑛𝑖𝑚 10 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒): 30 𝑙𝑒𝑖
• 𝑑𝑒 𝑔𝑟𝑢𝑝 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖/𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑖 (𝑚𝑖𝑛𝑖𝑚 10 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒): 15 𝑙𝑒𝑖

 

🚂 𝑴𝒊𝒏𝒊 𝑴𝒐𝒄𝒂̆𝒏𝒊𝒕̦𝒂̆ 𝑺𝒆𝒄𝒖𝒊𝒂𝒔𝒄𝒂̆:

• 𝐵𝑖𝑙𝑒𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑑𝑢𝑙𝑡̦𝑖: 10 𝑙𝑒𝑖
• 𝐵𝑖𝑙𝑒𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖: 5 𝑙𝑒𝑖

 

🐜🕷🦋 𝐈𝐧𝐬𝐞𝐜𝐭 𝐏𝐚𝐫𝐤 se află lângă Parcul Mini Transilvania, unde sunt expuse atât insecte gigant, de 2 metri înălțime, cât și insecte mai mici, realizate de echipa noastră. Parcul este singurul de acest fel din România și al doilea din Europa, unul asemănător poate fi vizitat în Polonia.

În parc sunt expuse 18 insecte gigant, robotizate, turiştii putând să vadă și să audă cum se manifestă ele în natură. Aceste insecte provin din țara noastră și din alte țări, de la banala căpuşă, la lăcuste, furnici, fluturi, buburuze sau chiar scorpioni.

𝐵𝑖𝑙𝑒𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑑𝑢𝑙𝑡̦𝑖: 25 𝑙𝑒𝑖
𝐵𝑖𝑙𝑒𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖 (𝑔𝑟𝑎𝑡𝑢𝑖𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖𝑖 𝑠𝑢𝑏 3 𝑎𝑛𝑖): 15 𝑙𝑒𝑖
𝐵𝑖𝑙𝑒𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑖: 15 𝑙𝑒𝑖
𝐵𝑖𝑙𝑒𝑡 𝑑𝑒 𝑔𝑟𝑢𝑝 (𝑚𝑖𝑛𝑖𝑚 10 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒):
𝐴𝑑𝑢𝑙𝑡̦𝑖: 22 𝑙𝑒𝑖
𝐶𝑜𝑝𝑖𝑖 / 𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑖: 13 𝑙𝑒𝑖

 

💰 𝐏𝐫𝐞𝐭̦: 𝟏𝟕𝟎 𝗹𝗲𝗶 / 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗮𝗻𝗮̆

 

✅ 𝑷𝒓𝒆𝒕̦𝒖𝒍 𝒊𝒏𝒄𝒍𝒖𝒅𝒆:

• 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡 𝑎𝑢𝑡𝑜𝑐𝑎𝑟 𝑐𝑙𝑎𝑠𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡;
• 𝑖̑𝑛𝑠𝑜𝑡̦𝑖𝑡𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑔𝑟𝑢𝑝.

🚫 𝑷𝒓𝒆𝒕̦𝒖𝒍 𝒏𝒖 𝒊𝒏𝒄𝒍𝒖𝒅𝒆:

• 𝑔ℎ𝑖𝑧𝑖𝑖 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙𝑖;
• 𝑐ℎ𝑒𝑙𝑡𝑢𝑖𝑒𝑙𝑖 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒;
• 𝑎𝑙𝑡𝑒 𝑡𝑎𝑥𝑒 𝑑𝑒 𝑣𝑖𝑧𝑖𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑛𝑢 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑎̆𝑧𝑢𝑡𝑒 𝑙𝑎 𝑟𝑢𝑏𝑟𝑖𝑐𝑎 𝑝𝑟𝑒𝑡̦𝑢𝑙 𝑖𝑛𝑐𝑙𝑢𝑑𝑒
• 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑐𝑎𝑙𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑠𝑡𝑜𝑟𝑛𝑜
• 𝑡𝑎𝑥𝑎 𝑑𝑒 𝑟𝑒𝑧𝑒𝑟𝑣𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑜𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣𝑒𝑙𝑒 𝑡𝑢𝑟𝑖𝑠𝑡𝑖𝑐𝑒 (𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 𝑐𝑎𝑧)

Raporteaza informatii incorecte
Descrierea produselor sau a serviciilor disponibile pe site-ul nostru (prin imagini, video etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea noastra, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Implicit, societatea noastra nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de pret sau stoc. Aceste erori nu ne obliga la nicio actiune.
Alti clienti au vazut si